XVII amžiaus viduryje Kupiškyje įsikūrę žydai turėjo įdomią ir savitą virtuvę. Ši edukacija kviečia lankytojus susipažinti su trumpa istorija apie žydų šventes ir kasdienybę bei Kupiškio žydų litvakų šeimose gamintais patiekalais. Štetlai – žydų miesteliai, buvo pilni kvapų ir skonių, o balabostės (žydų šeimininkės) kepdavo pyragus, kimšdavo žuvį ir paukštienos kaklelius, troškindavo jautieną, gamindavo foršmaką ar latkes…
Lankytojai edukacijos metu patys patirs žydiškos virtuvės ypatumus, gamindami beigelius – apvalaus arba pailgo žiedo formos didriestainius, kurie ne tik kepami, bet ir apverdami. Senovinėje krosnyje išsikeps purią žydišką pynutę – chalą. Kol gardumynai keps, edukacijos dalyvių lauks įdomūs, linksmi žydiški žaidimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.
Edukacinį užsiėmimą veda muziejininkė Sandra Juknienė
Tel.: 8 68443662