Išsikepk žydišką skanėstą

XVII amžiaus viduryje  Kupiškyje  įsikūrę žydai turėjo įdomią ir savitą virtuvę. Ši edukacija  kviečia lankytojus susipažinti  su trumpa istorija apie žydų šventes ir kasdienybę bei Kupiškio žydų litvakų šeimose gamintais patiekalais.  Štetlai – žydų miesteliai, buvo pilni kvapų ir skonių, o balabostės (žydų šeimininkės) kepdavo pyragus, kimšdavo žuvį ir paukštienos kaklelius, troškindavo jautieną, gamindavo foršmaką ar latkes…

Lankytojai  edukacijos metu patys patirs žydiškos virtuvės ypatumus, gamindami beigelius – apvalaus arba pailgo žiedo formos didriestainius, kurie ne tik kepami, bet  ir apverdami.  Senovinėje krosnyje išsikeps   purią žydišką pynutę – chalą. Kol  gardumynai keps, edukacijos dalyvių lauks įdomūs, linksmi žydiški žaidimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Edukacinį užsiėmimą veda muziejininkė Sandra Juknienė

Tel.: 8 68443662