SENOVINIAI KUPIŠKĖNŲ VALGIAI: Paimk vidalcių ir pakarštavok

Leidinys skirtas Kupiškio krašto, iš dalies ir šiaurės rytų Aukštaitijos kulinarinio paveldo išsaugojimui. Jame publikuojamas prof. Rimvydo Laužiko straipsnis, kuriame aptariamos istorinės Kupiškio krašto gastronomijos aplinkybės. Taip pat pateikti šiuo metu pagamintų senųjų patiekalų receptai ir fotografijos. Kupiškio etnografijos muziejuje saugomas rankraštis, kuriame užrašyti XX a. 7 – 8 deš. surinkti Kupiškio apylinkių šeimininkių receptai originalo kalba.

 

Projekto vadovė ir sudarytoja Giedrė Zuozienė

Teksto autorius prof. Rimvydas Laužikas

Kalbos redaktorės Jūra Sigutė Jurėnienė, Kristina Jokimienė

Vertėja Aleksandra Fominaitė

Fotografė Gytė Jakubkaitė

Dailininkė Irena Vapšienė

Dizainerė Justė Zarembaitė

 

Projektą finansavo:

Lietuvos kultūros taryba

 

Projekto rėmėjai:

Kupiškio rajono savivaldybė

Asociacija „Verslumo raktas“

 

Kupiškio etnografijos muziejus, 2024

Leidinį išleido ir spausdino UAB „Petro ofsetas“, Vilnius.