Leidinys skirtas Kupiškio krašto, iš dalies ir šiaurės rytų Aukštaitijos kulinarinio paveldo išsaugojimui. Jame publikuojamas prof. Rimvydo Laužiko straipsnis, kuriame aptariamos istorinės Kupiškio krašto gastronomijos aplinkybės. Taip pat pateikti šiuo metu pagamintų senųjų patiekalų receptai ir fotografijos. Kupiškio etnografijos muziejuje saugomas rankraštis, kuriame užrašyti XX a. 7 – 8 deš. surinkti Kupiškio apylinkių šeimininkių receptai originalo kalba.
Projekto vadovė ir sudarytoja Giedrė Zuozienė
Teksto autorius prof. Rimvydas Laužikas
Kalbos redaktorės Jūra Sigutė Jurėnienė, Kristina Jokimienė
Vertėja Aleksandra Fominaitė
Fotografė Gytė Jakubkaitė
Dailininkė Irena Vapšienė
Dizainerė Justė Zarembaitė
Projektą finansavo:
Lietuvos kultūros taryba
Projekto rėmėjai:
Kupiškio rajono savivaldybė
Asociacija „Verslumo raktas“
Kupiškio etnografijos muziejus, 2024
Leidinį išleido ir spausdino UAB „Petro ofsetas“, Vilnius.